Вторник,

Стефан Радев води в битката за кмет на Сливен

От: Редактори -
241
Стефан Радев води в битката за кмет на Сливен
A
A
A

Прогнозират висока избирателна активност на предстоящите местни избори в Сливен. 52% от хората са заявили, че ще гласуват. 32% са казали, че е по-вероятно да гласуват, а 7% е по-вероятно да не го направят.

Това сочат данните от проучване на „Маркет Линкс” по поръчка на бТВ. То е проведено сред 300 пълнолетни лица в периода 26 септември - 2 октомври по метода на прякото лично интервю.

Очертава се балотаж между първите двама кандидати за кметския стол – Стефан Радев от ГЕРБ, който получава 31% подкрепа, и Кольо Милев от БСП – с 26% подкрепа. Трети е Йордан Лечков от „Нова алтернатива”, който получава 6% подкрепа.

„Разликата, която е отчетена в проучването, не трябва да се взема категорично предвид, защото тя е в рамките на статистическото отклонение. На практика резултатът в момента може да е изравнен. Динамиката на кампанията ще покаже накъде ще се развият нагласите”, уточни социологът от „Маркет Линкс” Добромир Живков.

Относно общинския съвет нещата стоят по същия начин. ГЕРБ са първи с 32%, следвани от БСП с 26%, „Нова алтернатива” с 6%, Движение „Заедно за промяна” с 4%.


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com