Банкова пред строители: Да се възстанови връзката бизнес-община

В Ловеч има достатъчно какво да се прави по отношение на възстановяването на построените в близкото минало обекти и работа има за всички фирми

Банкова пред строители: Да се възстанови връзката бизнес-община | StandartNews.com

На среща с представители на фирми от Камарата на строителите в Ловеч кандидатът за кмет на общината Радина Банкова заяви, че според нея общинската администрация не разполага с достатъчно капацитет и ангажираност и не се създават условия за работа на местните строителни фирми. Тя добави, че затова трябва да се търси нов път на управление. Банкова коментира още, че в Ловеч има достатъчно какво да се прави по отношение на възстановяването на построените в близкото минало обекти и работа има за всички фирми.

"Питат ме защо съм се захванала с това си участие в местните избори. Направих го, защото като си спомня как е изглеждал градът ни преди години, не мога да стоя равнодушно и това ме кара още повече да се съсредоточа върху целта, която съм си поставила. Дошло е време да върна на града си и на хората в него онова, което обществото е направило за мен. Ще се опитам с един добър екип да направя преструктуриране на общинската администрация, която да работи в полза на гражданите и за решаване на проблемите им", каза още Радина Банкова. Кандидатът за кмет коментира още, че строителните фирми настояват за заместник - кмет по строителството, защото фирмите имат проблем със сегашното ръководство на общината. "Всяка фирма е намерила за себе си някаква ниша, не участвате в големи обекти. Поправими ли са нещата? - Със сигурност - да, просто трябва да се възстанови връзката между вашите фирми и общината", добави Банкова пред строителите.

Според представителите на строителния бранш трябва да се подобри приемането и обработването на различните документи, които те внасят в общинската администрация, за да се отстрани тенденцията едни и същи фирми - и то външни, в някои случаи и некоректни, да печелят търговете. "Би могло да се помисли как ловешките фирми да се включат в ремонтите на общински обекти по селата, които от години са изоставени и занемарени", добавиха те. Строителите получиха уверението на Радина Банкова, че въпросът може да се обсъди и с немного голям бюджет от общината да се извършват тези дейности.

По- късно кандидатът за кмет на Ловеч се срещна с жители на селата Хлевене и Лисец. "Местните избори са много по - важни от всички останали избори, тъй като на тях хората правилно трябва да решат кой ще е кметът, доколко той ще е близо до хората, как ще се застъпва за решаването на техните проблеми. Затова БСП се обърна към хората, излязохме са от партийните си рамки и застанахме зад човек, предложен от инициативен комитет - една успешна бизнесдама, работохолик, с много идеи, знаеща и можеща, с поглед и върху обществения живот". Това каза председателят на предизборния щаб на Коалиция "БСП за България" в Ловеч Димитър Горов на среща с жители на село Хлевене при представянето на кандидата за кмет на общината - Радина Банкова.

"Заставам пред вас, за да чуя проблемите ви. Ходя във всички населени места с един бележник, в който записвам какво ми казват хората. След като с ваша помощ стана кмет, ще се върна отново при вас с този бележник, за да решим заедно с кои неща трябва да се захванем първо", каза кандидатът за кмет на община Ловеч Радина Банкова. Тя добави, че проблемите никак не са малко. "Във всички села има проблем с питейната вода, на места дори я няма, автобусите са нередовни или не са директни между селищата, улиците се разкопават при аварии с остарелите водопроводи, а след това не се ремонтират. Всичко това трябва да спре, общината да се обърне с лице към хората, да мисли за тях, за създаването на една добра среда за живот, каквато сега липсва", каза Радина Банкова. Тя бе категорична, че задължително трябва да се увеличат средствата за социални дейности, особено за възрастните хора по селата, за да има повече социални асистенти, домашни помощници. "Тези, които сме останали в родното ни място, здраво трябва да се захванем и да извършим промените, които ще доведат до развитието на Ловеч като един модерен град, с туристическа дейност, с възможности за увеличаване на фирмите от малкия и средния бизнес, с идването в града на можещи, образовани, търсещи сериозна професионална реализация млади хора.", категорична бе Радина Банкова.

В Лисец Радина Банкова представи своите приоритети за управление на община Ловеч. "Трябва да променим управлението, дошло е време за това и ние трябва здраво да се захванем, да инвестираме в хората, които ще работят в здравеопазването, образованието, икономиката. Държавата е абдикирала от проблема с болницата, но трябва да се потърсят възможности да не се затварят повече отделения, да привлечем млади специалисти, на които да предоставим стипендии и жилища, безплатни детски градини за децата им, за да останат на работа тук", каза още Банкова. Кандидатът за кмет заяви, че не бива да се забравя и това, че след няколко години магистрала "Хемус" ще мине през територията на общината. "Затова отсега трябва да се мисли, да се осигурят терени общинска собственост за развитието на индустриални зони. Задължително трябва да се отдели внимание на туризма, който пък ще допринесе за създаването на малки фирми за услуги, които ще осигурят работа на много хора", сподели още Радина Банкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай