Какво е състоянието на пострадалите от дерайлиралия влак?

Един от пътниците е с контузна рана на главата

Какво е състоянието на пострадалите от дерайлиралия влак? | StandartNews.com

Осем души пострадаха, след като огромна скала падна на релсите пред влака Петрич-Благоевград снощи. Локомотивът излезе от релсите.Трима души продължават да бъдат в болница, а останалите петима са освободени. Вчера стана ясно, че сред пострадалите са машинистът, помощник-машинистът на композицията, началник-влакът.

„Един от пътниците е с контузна рана на главата. Хората нямат тежки наранявания”, поясни областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, цитиран от NOVA

 


Мястото обаче се оказа дълбоко в Кресненското дефиле и за спешните екипи и пожарните се оказа проблем да стигнат до него бързо.

„До 2.00 ч. през нощта екипите на НКЖИ работиха по отстраняването на подвижния състав от линията. Предстои да направим проверка на целия скален откос, който е над линията и това дали има опасност от още срутвания. След това локомотивът ще бъде вдигнат”, обясни генералният директор на НКЖИ Красимир Папукчийски.

 

влак

БГНЕС

Няма големи щети по жп линията. Трасето обаче няма да бъде пуснато за движение днес. Това ще се случи, след като локомотивът бъде вдигнат и бъде проверено състоянието на скалния откос. Очаква се движението да бъде възстановено в рамките на 48 часа. Пострадалите пътници ще получат компенсации в зависимост от нараняванията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай