Неделя,

Издирват майка с 8-месечно бебе в Дунав

Издирват майка с 8-месечно бебе в Дунав
A
A
A

Катер на "Гранична полиция" продължава издирването на 31-годишна жена и 8-месечното й бебе, изчезнали в река Дунав край Силистра в събота. 

Около 20.30 ч. в почивния ден, 56-годишен силистренец, който разхождал в крайречния парк кучето си, забелязал във водата малко момче. Мъжът се хвърлил във водите на реката и с помощта на друг случаен минувач успял да извади детето. 7-годишното момче разказало, че е влязло в реката заедно с майка си и малката си сестричка. Обаче се уплашило и успяло да се задържи за клони. 

31-годишната майка, която се казва Айшегюл, е от дуловското село Правда. Наскоро младата жена се завърнала с двете си деца от Германия, но съпругът й, който е родом от село село Руйно, останал там.

Съселяните й не са чували съпрузите да са имали някакви проблеми или Айшегюл да е страдала от психическо заболяване, за да предприеме подобно самоубийствено действие. Но и трудно могат да приемат, че е просто инцидент. В социалните мрежи се срещат предположения, че е възможно да е следродилна депресия.

До Силистра майката стигнала с такси. Преди ден силистренци пътуващи често с ферибота до отсрещния румънски град Кълъраш коментираха, трупът на жената бил изплувал. Все още обаче официална информация за това няма.

Румънските гранични власти са уведомени и имат описание на издирваните, а български катер на граничните власти продължава издирването. Бреговата охрана също прави обход.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички