Сряда,

Издирват майка с 8-месечно бебе в Дунав

655
Издирват майка с 8-месечно бебе в Дунав
A
A
A

Катер на "Гранична полиция" продължава издирването на 31-годишна жена и 8-месечното й бебе, изчезнали в река Дунав край Силистра в събота. 

Около 20.30 ч. в почивния ден, 56-годишен силистренец, който разхождал в крайречния парк кучето си, забелязал във водата малко момче. Мъжът се хвърлил във водите на реката и с помощта на друг случаен минувач успял да извади детето. 7-годишното момче разказало, че е влязло в реката заедно с майка си и малката си сестричка. Обаче се уплашило и успяло да се задържи за клони. 

31-годишната майка, която се казва Айшегюл, е от дуловското село Правда. Наскоро младата жена се завърнала с двете си деца от Германия, но съпругът й, който е родом от село село Руйно, останал там.

Съселяните й не са чували съпрузите да са имали някакви проблеми или Айшегюл да е страдала от психическо заболяване, за да предприеме подобно самоубийствено действие. Но и трудно могат да приемат, че е просто инцидент. В социалните мрежи се срещат предположения, че е възможно да е следродилна депресия.

До Силистра майката стигнала с такси. Преди ден силистренци пътуващи често с ферибота до отсрещния румънски град Кълъраш коментираха, трупът на жената бил изплувал. Все още обаче официална информация за това няма.

Румънските гранични власти са уведомени и имат описание на издирваните, а български катер на граничните власти продължава издирването. Бреговата охрана също прави обход.


Всички новини от категория Инциденти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички