Неделя,

Защо не казват колко ще струва газът през юли

От: Стандарт -
914
Защо не казват колко ще струва газът през юли
A
A
A

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) пита в писмо до ресорния министър какви са цените на природния газ за юли. От бизнеса посочват, че понастоящем нито на сайта на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), нито на сайта на "Булгаргаз" има информация за утвърждаване на цена на природния газ за юли тази година.

Бизнесът настоява за незабавно изясняване на ситуацията с цената на синьото гориво.    В писмото, което е с копие до ръководството на "Булгаргаз" и КЕВР, се напомня, че съгласно договорите за доставка, сключени между "Булгаргаз" ЕАД и промишлените потребители, пряко присъединени към газопреносната мрежа на страната, доставната цена се формира ежемесечно въз основа на заявената за утвърждаване цена. 

Липсата на заявление за пореден път оставя българската индустрия без цена за природния газ, смятат работодателите. Според тях се нарушава установената практика на подаване на заявление в края на предходния месец и на коригирано заявление на първо число на месеца, която е давала възможност на бизнеса за известно планиране на разходите за природен газ. От бизнеса изтъкват, че за пореден път в рамките на няколко месеца българските производства ще работят в ситуация, в която не е известна цената на природния газ, и допълват, че доколкото към момента няма прекъсване на доставките, би следвало "Булгаргаз" да е наясно с цената на входа на газопреносната система и да може да формира доставна цена.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Газ Юли Цена

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички