Понеделник,

Топлофикация поиска стряскащ скок на парното и топлата вода

От: Стандарт -
2523
Топлофикация поиска стряскащ скок на парното и топлата вода
A
A
A

Топлофикация София подаде заявлението си за новата цена на топлинната енергия за регулаторен период 2022/23 г, която е с 29,1% по-висока от действащата в момента.

Тя е формирана, стъпвайки върху договора на страната ни за доставка на азерски газ, както и на основния ангажимент на обществения доставчик и държавата за осигуряване на регулирания пазар.

Само на тази база можем да предложим цена, която да е оптимална за дружеството и социално приемлива за клиентите ни.

За първи път топлофикационните дружества подават своите заявления за цените на енергията без да има зададени ценови параметри за природния газ и въглеродните емисии от страна на регулатора.В условията на усложнената социално-икономическа обстановка в страната, нестабилната международна среда и стартиралите инфлационни процеси, считаме че е важно да запазим социалната поносимост на цената на топлинната енергия.

В тази връзка се надяваме преговорите на правителството за  предстояща диверсификация на доставките на природен газ да гарантират  социална цена и за регулирания пазар.Тя е не само в обществен интерес, но и би запазила конкурентноспособността на топлофикационната услуга предвид нейната обществена  и екологична значимост. При промяна и договорени по-добри цени на синьото гориво, ще реагираме веднага и в сътрудничество с КЕВР ще променим ценовите нива. Работейки в строго регулирана среда Топлофикация София ще се съобрази с финалното решение на КЕВР.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички