Ще се приватизират части от дружества от забранителния списък

Ще се приватизират части от дружества от забранителния списък | StandartNews.com

Народните представители приеха на второ четене промени в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол. Според промените решение за приватизация ще се приема от Народното събрание, по предложение на Министерския съвет, за включени в забранителния списък търговски дружества с повече от 50% държавно участие в капитала или обособени части от тях или за отделни обособени части от имуществото им. Както досега изключение правят обособените части от лечебни заведения, включени в списъка.

Депутатите приеха и предложението започнатите от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол до влизането в сила на този закон процедури да се довършват по новия ред.

Председателят на Комисията по европейски въпроси и депутат от БСП Кристиан Вигенин заяви: „Ще бъде прекратена практиката дружества в забранителния списък да бъдат разпродавани без решение на НС". „Законопроектът беше вкаран в дневния ред на Народното събрание единодушно, което е парадоксално. След това беше приет единодушно в комисия, дискусиите бяха конструктивни", припомни той. „Подкрепата на решението показва зрелостта на Народното събрание и желанието му преди всичко да бъде защитен интересът на държавата и гражданите", каза още Кристиан Вигенин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай