Община Сандански иска бивши казарми заради инвеститори

Община Сандански иска бивши казарми заради инвеститори | StandartNews.com

Все по-голям инвеститорски интерес има към част от бившите казарми в Сандански, която още не е продадена. В общината постъпват много предложения на бизнесмени, които искат да развиват дейност в района на някогашното поделение. Теренът е 26 декара и от години не се използва и пустее. Градоначалникът Андон Тотев настоява Министерството на отбраната да прехвърли безвъзмездно собствеността на земята на общината. Най-напред обаче общинският съвет трябва да излезе със становище за какво ще използва въпросните терени.

Още преди десетина години в кметството бе получено предложение от частен инвеститор в бившата казарма да бъде изградена електроцентрала. През 2006 година общината заявява намерение там да построи жилища за социално слаби хора. Има предложение теренът да бъде превърнат в модерен спортен комплекс с многофункционална зала. Друга идея е там да бъде преместена автогарата на града. Кметът на курортния град Андон Тотев е получил уверение от министър Николай Ненчев, че разпоредителните действия за обекта ще бъдат преразгледани и министерството ще окаже пълно съдействие и подкрепа за прехвърляне на пустеещия имот.

Бившите казарми се намират в регулационния план на курортния град. Преди години два имота от поделението бяха продадени от Министерството на отбраната на частни инвеститори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай