Вторник,

Нови каси на самообслужване намаляват времето за пазаруване

От: Стандарт -
1002
Нови каси на самообслужване намаляват времето за пазаруване
A
A
A
  • Компанията инвестира над 4 млн. лв. в поетапно въвеждане на каси на самообслужване
  • Касите спестяват над 300 часа на месец на клиентите на веригата
  • Ритейлърът открива днес нова модерна касова зона в магазина си в Стара Загора

Kaufland България продължава модернизацията на магазините си и от днес разкрива нова касова зона на самообслужване в хипермаркета си в Стара Загора-Казански (ул. „Стамо Пулев“ 2). В нея клиентите ще могат да отчитат и плащат покупките си на 6 каси, като на три от тях ще може да се плаща с карта и на три – с карта и в брой. До края на годината ритейлърът планира въвеждане на подобни каси в още 8 свои магазина в цялата страна, с което общият брой на обектите с каси на самообслужване ще стане 34. Kaufland е единственият ритейлър, чийто самостоятелни каси предлагат възможността за едновременно плащане и с карта, и в брой. Инвестицията в каси на самообслужване от старта на поетапната модернизация във всички филиали възлиза на над 4 млн. лв.

Проучване на компанията отчита, че преминаването през каси на самообслужване намалява общото време за пазаруване и спестява на клиентите над 300 часа месечно. Това ги прави предпочитан начин на пазаруване за хора от всички възрасти. Към момента близо 1/3 от клиентите на веригата предпочитат да заплащат покупките си на каса на самообслужване. 

Към момента 167 селф-чек каси обслужват клиентите в 27 от магазините на ритейлъра, като през тях преминават над 170 000 клиента седмично.

Първите каси на самообслужване са отворени през април 2021 г. в столичния квартал „Банишора“, а в началото на следващия април още един магазин в Стара Загора ще може да предложи на клиентите си възможността да спестят време при плащане на покупките си. Най-предпочитано сред клиентите на веригата е самообслужването в магазините в гр. Пловдив. Именно в един от тях се отчита и най-високата използваемост на касите и на седмица се „самообслужват“ между 9 000 и 10 000 клиенти.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com