Наша фирма намалява загубите на питейна вода

Наша фирма намалява загубите на питейна вода | StandartNews.com

Стара Загора. Ново предприятието за водопроводна арматура отвори врати в Казанлък в неделя. Разработените от нас иновативни програми спомагат за намаляване на загубите на вода до 20%.

Очакваме в следващите 10 години да генерираме близо 100 млн. лв. приходи и да създадем повече от 200 работни места, обяви Димитър Иванов, изпълнителен директор на фирма Вато БГ, собственик на предприятието в Града на розите. В последните две години са били инвестирани близо 3 млн. лева за производство на водопровода арматура по лиценз на един от най-добрите в света производители.

България е една от най-бедните на вода държави в Европейския съюз. Въпреки това по данни на Българската асоциация по водите загубите на питейна вода в момента средно за страната били между 50 и 70 на сто. Според ВиК експерти това налага спешни мерки за намаляване на течовете в системата. Сред удачните методи за справяне с това било управлението на налягането във водопроводната мрежа. Точно в тази сфера специалистите на изцяло българската компания Вато БГ са разработил част от новаторските си решения.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай