Министърът на туризма: Да обединим усилията си /СНИМКИ/

Христо Проданов откри 38-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“

Министърът на туризма: Да обединим усилията си /СНИМКИ/ | StandartNews.com

В този размирен свят имаме нужда да обединим усилията си, за да отстоява туризмът своето водещо място в икономиката и да решаваме проблемите. Държавата, общините и бизнесът трябва да положат взаимни усилия. Аз и моят екип ще работим целенасочено в тази посока, защото това е пътят, по който може да се развива туризмът в България, особено в този момент.

Това заяви министърът на туризма Христо Проданов, който откри 38-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“.

Изложението се провежда в периода 24-25 февруари 2022 г. и е най-мащабният туристически форум в България, под патронажа на Министерство на туризма. Събитието е изцяло присъствено и под наслов „Да се върнем към нормалното!“. 

„Като министър на туризма аз съм щастлив да видя толкова голям интерес към това събитие. Всяка една успяваща държава структурира своята икономика и просперитета на народа си на база на природните ресурси и дадености, с които разполага и тяхното разумно използване“, каза още Проданов. По думите му, нашата прекрасна земя разполага с красиви планини, минерални извори, прекрасно море, вековни традиции, богато културно-историческо наследство и най-вече с гостоприемни и дружелюбни хора. И всичко това са отлични предпоставки, за да може туристическият бранш и бизнес да бъде един от структуроопределящите отрасли в икономиката.

110 изложители от цяла България, Гърция, Великобритания, Индия, Испания, Ирак, Монголия, Финландия и др. 

Най-многобройни са българските общини, които представят своите забележителности и възможности за туризъм. 

Туристическият борд с препоръки към властта

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай