Мега компания извади теслата! 1700 души у нас треперят

Предприети са масови съкращения

Мега компания извади теслата! 1700 души у нас треперят | StandartNews.com

Още през 2022 година Broadcom – компания, известна с проектирането и производството на полупроводникови продукти обяви плановете си да купи компанията за облачни изчисления и виртуализация VMware в сделка с пари и акции на стойност приблизително 61 милиарда долара. Сделката предвиждаше също така Broadcom да поеме дълга на VMware в размер на 8 милиарда долара, пише специализираният сайт kaldata.com.

И първото нещо, което прави е да съкрати над 2800 души, преди да каже на всички останали да се върнат в офиса!

На 23-ти ноевмри Broadcom съобщи, че е завършила придобиването на VMware на. Както често се случва при сливания, едно от първите действия, предприети от Broadcom бе да извърши масови съкращения в току-що закупената компания.

Най-малко 2837 служители на VMware в няколко държави ще загубят работата си, но под заплаха може да се окаже още по-голяма част от всичките 38 300 служители на VMware в световен мащаб, а да не забравяме, че само в България за компанията работят 1700 души.


Ако това не е достатъчно, за да разгневи служителите на VMware, тези, които не са били уволнени са получили ултиматум от главния изпълнителен директор на Broadcom Хок Тан:

"Ако живеете в радиус от 50 мили от офиса, идвайте в офиса. Сътрудничеството е важно и е ключова част от поддържането на културата с вашите колеги“ каза той.

VMware отдавна е компания, която е приятелски настроена към работата от вкъщи, което е коренно различно от политиката на Broadcom, която е толкова против работата от вкъщи, че през април 2020 година нареди на служителите си да се върнат в офиса, въпреки заповедта на щата Калифорния за оставане вкъщи.


Много компании обещаха на служителите си, че практиките за дистанционна работа, въведени по време на пандемията ще бъдат постоянни, но все повече компании, включително Amazon, Roblox, Google и IBM казаха на служителите си, че могат или да се върнат в офисите, или да си намерят друга работа.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай