Летище София с 4,6% ръст на пътниците

Летище София с 4,6% ръст на пътниците | StandartNews.com

Летище София отбелязва ръст от 4,6% на обслужените пътници през февруари спрямо предходната година, съобщиха от аеропорта. Общо са обслужени 270 622-ма пътници. Повечето от тях са пътували по международните линии - 246 115 души. Това е с 6.3% повече спрямо година по-рано. С 3% е намалял броят на пътувалите по вътрешни линии. През февруари с близо 2000 души по-малко са и организираните туристи, превозвани със сезонни чартърни полети.

През февруари т.г. броят на кацналите и излетели самолети е 3052, което е с 2.5% повече от миналата година. Бизнес авиацията отбелязва ръст от 32%, докато товарните полети са намалели с 12%. Въпреки че товарните полети са намалели, обемът на товарите се увеличава. Ръст от 5.6% на годишна база се наблюдава при превозите на товари и поща.

От летище София посочват, че на 28 март влиза в сила лятното разписание на полетите. От началото на май 2015 г. швейцарската авиокомпания Swiss International възстановява своята редовна линия от Цюрих до София. Отново ще има директни полети до Южна Италия, като това лято Mistral Air ще лети освен до Катания и до Бари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай