Иво Маринов: Всички руски туристи у нас са настанени

Иво Маринов: Всички руски туристи у нас са настанени | StandartNews.com

София. Всички руски туристи, които са в България, са настанени в момента, съобщи пресконференция заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Той обясни, че за пореден път има проблем с руски туроператор. В Русия законодателството е такова, че ако фалира руски туроператор, съответните руски граждани трябва да си заплатят разходите и след като се приберат да предявят искания за възвръщане на сумите. Руските туристи са се разплатили с туроператора, но той не се е разплатил с българските, поясни Маринова. След седмица, той и негови колеги ще отидат в Москва, за да изчистят финансовите взаимоотношения с руския туроператор. Около 150 са руските туристи, използващи този туроператор, които са в България в момента. „Сигурно е, че България няма да пострада от това. Дали ще фалират туроператори ще видим, каза зам.-министърът.
 
От неделя сме с в контакт с националната агенция по туризъм в Русия проблемът е, че там няма такава гласност, каквато има тук, поясни той. От българския туроператор до регионалните туроператори е направено искане тези туристи, които са тръгнали към България да си платят разходите, тъй като тук средства не са постъпвали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай