Петък,

Истина? Панелка в София разтресе пазара

От: Редактор -
12769
Истина? Панелка в София разтресе пазара
A
A
A

Годината беше изключително активна в търсенето на имоти. Такова обобщение направиха имотните специалисти Пепи Димитрова и Тихомир Тошев.

Като голям успех Тошев посочи, че преди дни е осъществена сделка с панелна гарсониера в столичния квартал "Младост" за 96 хиляди евро, което е около 2500 евро на квадрат.

Според него остават атрактивни кварталите в центъра - "Изток" и "Лозенец", както "Иван Вазов" и "Младост", който е топ кварталът на София от по-отдалечените и който си държи цената.

"Всеки си има своето най-добро място, но категорично столицата генерира интерес и жилищата се търсят", заяви Тошев в сутрешния блок на БНТ. Той предупреди, че влизаме в период на увеличаване на лихвите по кредити, като очакването е това да се случи през следващата година. Кредитите вероятно ще поскъпнат с 10-15%.

Според Пепи Димитрова новото модерно е селска къща двор с животни и градина. Това е така, защото на село е добро качеството на живот и храната. Хората обаче трудно продават земята си - казват че инфлацията ще изяде парите и затова си пазят земята.

Прогнозата е че догодина по-малко ще се купуват жилища.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com