Инвестбанк представи "Пейки на знанието"

Инвестбанк представи "Пейки на знанието" | StandartNews.com

София. Инвестбанк АД отпразнува Деня на народните будители със специално събитие, на което бяха представени първите у нас „пейки на знанието". Те са оформени като разтворени книги и вече са разположени в университетите „Климент Охридски" и УНСС, както и в хотел „Феста София". Чрез безжичен интернет „пейките на знанието" осигуряват достъп до виртуалната библиотека investbooks.net. По този начин студентите ще могат да прекарват свободното си време в компанията на класически български автори и произведения, а младите автори сред тях получават трибуна, на която да разпространят своите творби.

„Пейките на знанието" са част от инициативата „Книгите са банки за идеи, променящи света". Началото й беше дадено на 24 май 2012 г., когато фасадата на централния офис на Инвестбанк АД се превърна в библиотека, а няколко месеца по-късно елементи на софийското метро бяха превърнати в томчета с български литературни произведения.

По време на събитието бяха представени и новите банкови карти на Инвестбанк. Визиите на картите представят детски рисунки, градска тематика и български фолклор и предлагат един нетрадиционен поглед към понятието банков продукт чрез свежи идеи и оригиналност. Дизайнът на новите карти е вдъхновен от каузата на Инвестбанк за подкрепа на духовните и културни ценности на България.

„Четенето, образованието и културата за нас са кауза, с която сме ангажирани лично. Важно е да провокираме интереса на младите хора по атрактивен начин и да им напомним, че истинските съкровища са в книгите", сподели г-н Каримански, зам.-председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Инвестбанк АД.

Специален гост на събитието беше актрисата Мая Бежанска. В духа на основната тема тя сподели няколко цитати от любима книга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай