Идва огромен цирк с еврото у нас! Ето как плашат хората

Политическа партия настоява отново за референдум

Идва огромен цирк  с еврото у нас! Ето как плашат хората | StandartNews.com

"България няма да бъде пълноправен член на Еврозоната", Еврозоната няма да има положителен ефект върху икономиката ни", "Решенията в Еврозоната няма да са оптимални за България", "Валутният борд гарантира бюджетната дисциплина на България".

Това са заглавия на глави от секретния доклад на БНБ, който управителят на централната банка Димитър Радев отказа да даде на депутатите миналата седмица (на 27 октомври) при изслушването си в пленарната зала, пише Епицентър.

След спорове цял ден на 27 октомври парламентът възложи на правителството да ускори процеса на приемане на еврото. Решението бе взето със 157 гласа "за", 28 - "против" и 23- "въздържали се". 

Сега документът бе представен пред медиите от партия "Възраждане", която успяла да се добере до него. 

Докладът на БНБ показва, че не сме готови за еврозоната и това би донесло на България много негативи, заявиха от „Възраждане” в кулоарите на парламента.

„Анализът е потресаващ. Все още не знаем каква точно е позицията на Пеканов и неговата част от координационната група. Имаме предположения, че може би там някой се е опитал да манипулира цифрите и фактите, които са излъчени от БНБ”, поясни той.От партията продължават да настояват свикване на референдум за приемането на еврото.

От "Възраждане" смятат, че загръглянето на цените и разходите на фирмите за превалутиране ще доведат до по по-висока инфлация. Затова според тях "еврото е капан за българската икономика".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай