Добрички окръжен съд ще въведе SMS-известяване

Добрички окръжен съд ще въведе SMS-известяване | StandartNews.com

Сред най-новите услуги, които ще въведе Окръжен съд - Добрич е SMS-известяване, стана ясно при представянето на годишния отчет на съдилището. Гост на добричките магистрати бе председателят на Апелативен съд - Варна, Ванухи Аракелян, в чийто обхват е и Добричкото съдилище.

Съдия Аракелян подчерта, че от 29-те районни и окръжни съдилища Добрички окръжен съд е сред пионерите, включили се в електронния портал на Апелативен съд - Варна, което дава възможност на хора от отдалечените райони да правят нужните им справки. Сега електронния портал ще бъде надграден и ще се предлага SMS-оповестяване като се даде възможност на страните или техните процесуални представители да получават съобщения на телефонния си апарат за това дали има постановено решение по съответно дело, има ли насрочване, отмяна и цялата информация, която те предварително заявяват, че ги интересува, разкри Аракелян и допълни, че Окръжен съд Добрич е заявил готовност да предлага новата услуга. Съдия Аракелян даде добра оценка за работата на съда в Добрич за 2014 г.

Статистиката показва, че 86 на сто от всички дела за м.г. са приключени в тримесечен срок, като магистратите имат само една отменена присъда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай