„Димитър Маджаров“ с награди за качество и вкус

Марката неколкократно е определяна като любима в различни класации на потребителите

„Димитър Маджаров“ с награди за качество и вкус | StandartNews.com

Отлични оценки за месните и млечни продукти на фирмата дават близо 900 човека в неформално проучване в социалните мрежи. Потребителите определят продуктите като „любими на цялото семейство, „развихрящи фантазията за шедьоври в кухнята“, „приготвени с любов“, „за всеки ден и по всякакъв повод“ и с „вкус от детството ни“. Те ги харесват, защото са на „български бранд, създаващ безкомпромисно качество“, „символ на автентичен вкус“ и защото „превръщат вечерята в празник“.

„Най-ценният приз е този на потребителите“, коментира Димитър Маджаров. „Да дадеш името си на продуктите, които произвеждаш, не е признак на излишно самочувствие. А отговорност да застанеш зад това, което правиш. Всеки ден.“

Наградите на „Димитър Маджаров“ са за качеството на месните и млечни продукти, за самата фирма, за марката

От създаването си преди 30 години до днес Димитър Маджаров и произвежданите от него продукти имат над 20 отличия. Наградите са за конкретни месни и млечни продукти, за бранда, за фирмата, за стандартите в производството, за приноса на самия Маджаров.

Първото отличие за продукт е от далечната 2003 година, от Международен панаир Пловдив –  златен медал за салам „Бургас“.

Салам Бургас е първият продукт на Димитър Маджаров със златен медал

Следват още златни медали  – за луканка „Панагюрска“ (без заместител на месо и без ГМО), луканка „Маджаров Златна селекция“ (серията е без изкуствени консерванти, оцветители, алергени), за трайни варено-сушени и сурово-сушени колбаси, за филе „Филиба“ и др.

 „Димитър Маджаров“ е и с отличия за най-добър производител и най-добра българска фирма

Марката неколкократно е определяна като любима в различни класации на потребителите. Две поредни години печели наградата на FiBank за най-добра българска фирма. „Димитър Маджаров“ е и най-добър производител за 2020 г. (Progressive Awards) и Superbrand (през 6 различни години) според консуматори и експерти.

Димитър Маджаров е „Човек на XXI век“

Самият Маджаров е удостоен с отличието „Човек на XXI век“ от „Произведено в България“. Друга организация, IPBulgaria, го награждава за приноса му в популяризирането на храните с традиционно специфичен характер и защитени географски наименования на европейския пазар (българско кисело мляко, българско саламурено сирене, филе Елена, кайсерован врат Тракия). Във фирмата особено се гордеят с партньорството си със Chr. Jansen, най-устойчивата фирма в света според Световния икономически форум в Давос, за 2019 г. Тя удостоява със сертификат Маджаров за това, че се справя успешно с глобални предизвикателства като оползотворяването на храната и допринася за устойчивостта на селското стопанство.

Стандартите за качество, вкус и производство в „Димитър Маджаров“

„Всеки наш продукт трябва да е истински, с традиционно-автентичен вкус, като от едно време“, коментира Димитър Маджаров. Компанията винаги спазва сроковете на зреене. Луканката „Димитър Маджаров“ например зрее до 60 дни. При производството на млечни продукти този срок е между 90 и 120 дни. „Вашият салам е като от преди години…Харесваме вкуса на вашето сирене и кашкавал, защото са традиционни“. За нас тези думи са най-голямата отплата“, заключава Юлия Маджарова.

В компанията „Димитър Маджаров“ са въведени редица международни стандарти като GMP, НАССР, International Food Standard. Покриват се множество изисквания – на БДС стандарта, за Bio храните, стандарт за храните с традиционно специфичен характер. Симеон Сакскобургготски поръчва продукти на бизнесмена Димитър Маджаров за сватбата на своята дъщеря Калина и удостоява фирмата с грамота за изключително високи стандарти. Под мотото „От нашето семейство за вашето семейство“ компанията продължава да предлага на българи у нас и в чужбина повече от 3 десетилетия превъзходно качество и автентичен вкус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай