Дигитален номад. Къде го приемат

Ето такива държави, в които може да работи

Дигитален номад. Къде го приемат | StandartNews.com

Има нова професия. Дигитален номад. Той няма нищо общо с племената от преди стотици години, но на практика движението му е същото.

В тази ситуация, все повече на преден план излиза световната тенденция хората, които работят от вкъщи да сменят дома си за няколко месеца или дори година.

Много дестинации се преориентираха към дългосрочно пребиваващите и направиха специални визи, с които канят чужденци да живеят и работят на територията им.

Ето някои от възможните посоки по света, където ще приемат въпросните дигитални номади.

Карибският остров Монсерат е едно от най-скорошните попълнения в клуба на екзотичните дестинации, на които човек може временно да премести офиса си.

Изискванията са кандидатите да имат постоянна работа с доход от минимум 70 000 долара годишно, както и здравна застраховка. В замяна могат да получат работна виза за една година.

Бермуда  няма изисквания за минимален доход на тези, които искат да поживеят там за период от една година.

Трябва да работите дистанционно или да сте студент в дистанционна форма на обучение.

Барбадос също обяви, че приема дистанционно работещи чужденци за срок от една година.

Няма праг за минимален доход, освен това няма да плащате данък върху доходите в Барбадос.

Заплаща се единствено визата - 2000 долара.

Специалната програма пък  дава възможност на всички, отговарящи на определени условия, да работят дистанционно от Каймановите острови за до две години.

Тук обаче имат повече изисквания - годишен доход от поне 100 000 долара годишно, здравна застраховка, банкови извлечения и доказателство за липсата на криминално минало.

През октомври Дубай обяви своята програма за дигитални номади, благодарение на която всеки, който печели поне 5000 долара месечно, може да се премести в слънчев Дубай за срок от една година.

Дава се достъп до банкови услуги, местен номер и интернет в емирството, а за децата на преселилите се семейства е обещан достъп до местните училища.

Исландия, която доскоро предоставяше специалната си работна виза за дистанционно работещи само на граждани от Шенгенското пространство, сега разширява обсегът на визата до всички, които могат да пътуват до Исландия без виза. Тжва важи и за българи.

Трябва да работите за компания извън Исландия или да сте самонаети, да изкарвате поне 88 000 долара годишно и да имате подходяща здравна застраховка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай