Държавата дава 4 млн. лв. за стадиона в Разград

"Лудогорец" планира да приема футболните грандове от Европа на своето игрище

Държавата дава 4 млн. лв. за стадиона в Разград | StandartNews.com

Разград. Модерен футболен стадион "4 звезди" по стандартите на Европа ще бъде изграден в Разград. Министерството на финансите е обещало да заложи в бюджета за следващата година 4 млн. лв. държавна помощ за мегапроекта.

Те ще бъдат преведени на общинската управа в града, за да се включи кметството с кофинансиране в мащабното строителство, планирано от собствениците на клуба шампион братята Кирил и Георги Домусчиеви. Това обяви БСП депутатът Татяна Буруджиева по време на поредната си обликолка в своя избирателен регион.

Траншът за футбола в Разград бе дискутиран между кмета на града Денчо Бояджиев и премиера Пламен Орешарски по време на посещението на министър председателя в лудогорския център през октомври. Тогава местната управа обяви, че собствениците на ПФК "Лудогорец" са заявили намерение да реконструрират изцяло градския стадион по стандартите на УЕФА, за да може на него отборът на шампионите да приема футболните грандове от Европа по време на турнирите на Стария континент.

20 млн. лева ще струва обновяването на игрището в категория "4 звезди". Кирил Домусчиев е обещал да поеме 80% от финасирането, а останалите средства трябва да дойдат от общината. Понеже местният бюджет не е в състояние да задели такава сума, тя ще бъде осигурена от държавата, съобщи Буруджиева.

Очаква се проектът за публично частно парньорство да стартира в началото на следващата година, за да може обновеното игрище да стане възможно най-скоро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай