10 стъпки за повишаване на клиентите и продажбите

Адаптирането на уебсайта за мобилни устройства е ценна инвестиция

10 стъпки за повишаване на клиентите и продажбите | StandartNews.com
  • Повишаване на клиентите чрез оптимизация за търсачки и как да овладеете SEO възможностите, за да може това да ви осигури повече клиенти и по-добри приходи?

Потребителите, които са посетили уебсайта ви по заявки за търсене с думите "купи", "цена" и т.н., всъщност са много таргетирани и желани клиенти. Следователно, статистически, именно SEO е лидерът в привличането на трафик към големи сайтове, особено когато става дума за електронна търговия.

10 стъпки за повишаване на клиентите чрез оптимизация на вашия уебсайт

1. Стартирайте оптимизацията за търсачки (SEO) още на етап разработка на уебсайта.

Една от най-честите грешки в интернет бизнеса е, че популяризирането на даден сайт в търсачките започва едва след като е бил създаден. Защото в последствие цялата работа по оптимизацията отнема най-малко 2-3 месеца.

2. Определете кои категории от вашия уебсайт да бъдат с приоритет по оптимизирането.

Тези заявки се наблюдават в търсенето, за което се изразходват повече ресурси, например изграждане на връзки към конкретни страници, създаване на оптимизирано съдържание, публикуване на статии и т.н.

3. Адаптиране на уебсайта за мобилни устройства.

Според данните, които непрекъснато и прогресивно нарастват - в световен мащаб населението си служи с мобилните си апарати за търсене на продукт или услуга в интернет. Ако вашият уебсайт не е оптимизиран в това отношение, тогава това трябва да ви бъде основен приоритет. Струва си инвестицията.

4. Идентифицирайте и проучете вашите конкуренти.

Самата идея на оптимизацията на сайта за търсачки (SEO) е да заобиколите всички ваши конкуренти и да привлечете възможно най-много потребители, които са ваши потенциални клиенти.

5. Подобряване на комерсиалните фактори за класиране.

Ако вашият сайт предоставя възможност за продажба на стоки или услуги, тогава трябва да направите така, че щом посетителят влезе, да се довери, че е на правилното място. Търсачките оценяват доверието на купувачите в даден уеб ресурс и грижата на собственика на сайта за клиентите.

6. Анализирайте поведението на потребителите на сайта ви.

Поведенческите фактори играят важна роля в популяризирането на сайта - характеристики на потребителското поведение, които търсачките интерпретират като показатели за удовлетвореността на посетителите от сайта (дали посетителят е получил отговор на въпроса си и е бил доволен от престоя в него).

Много е важно постоянно да наблюдавате тези показатели и ако те започнат да спадат, вземете навременни мерки за тяхното подобряване.

7. Използвайте LSI Copywriting.

Резултатът от еволюцията на търсачките е повишаване на изискванията към текстовете в сайта. Сега ботовете, които обхождат сайтовете оценяват съдържанието, както по отношение на ключови думи, така и по отношение на неговата семантична стойност и полезност.

8. Стремете се към ТОП 3 SERP.

Ако вашият сайт вече е в ТОП 10, тогава не трябва да спирате дотук. Винаги трябва да си поставите цел - да влезете в ТОП 3 и още по-добре - в ТОП 1.

9. Следвайте SEO тенденциите.

Алгоритмите за търсене непрекъснато се актуализират, изискванията към съдържанието на сайта са все по-променливи, ролята на определени фактори за класиране намалява или нараства. Трябва да сте готови за тези обстоятелства.

10. Преобразувайте посетителите във ваши клиенти.

Конверсията на сайта е процент от броя посетители, които са извършили целево действие. Важно е да знаете, че високият трафик на уебсайта не е гарант за високи продажби. Посетителите са просто потенциални клиенти, които все още не са изпълнили целевото действие.

Когато популяризирате сайта си, не можете да измервате ефективността на работата само с трафика, този подход е грешен.

Въз основа на горепосочените стъпки, можем да стигнем до заключението, че добрата оптимизация на сайта за търсачките (SEO) е основен фактор в привличането на трафик, т.е. повишаване на посетителите, които автоматично се превръщат във ваши потенциални клиенти, особено когато става дума за електронна търговия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай