Пеевски дари респиратори и на Бургас

Пореден благороден жест от най-големия дарител за здраве в България

Пеевски дари респиратори и на Бургас | StandartNews.com

Пореден благороден жест от най-големия дарител за здраве в България – народния представител от ДПС Делян Пеевски. След като вчера осигури респиратори за „Пирогов” и „Враца”, днес стана ясно, че депутатът е дарил и два животоспасяващи апарата и на болницата в Бургас. Личната му подкрепа за болници и медици в страната вече достигна 4 милиона лева.

5 респиратора са вече монтирани в УМБАЛ-Бургас и са в готовност да бъдат използвани за пациенти, нуждаещи се от дихателна реанимация, съобщиха от лечебното заведение. Два от апаратите са дарени от депутата Делян Пеевски, два са купени със средства на пристанище Бургас и постъпили дарения, още един е предоставен от фирма "Булфарма".

До момента в реанимацията на УМБАЛ-Бургас не е постъпвал пациент с коронавирус. Има създадена готовност такива пациенти да се настаняват в изолиран сектор. В болницата пристигнаха и три респиратора, дарени от общинския съветник Константин Бачийски, които се подготвят за монтаж.

Всеки момент се очаква да пристигне и апаратът, закупен със средства на служителите в Районна прокуратура.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски помогна и на болницата във Враца

Модерен респиратор получи многопрофилната болница във Враца от депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщи шефът на здравното заведение д-р Петър Керемедчиев. Дарението включва също така 100 защитни облекла за многократна употреба, които могат да се използват до 50 пъти. В града са пристигнали и 15 000 маски от Делян Пеевски. От ръководството на болницата изказват голяма благодарност на дарителя за безценната помощ.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски дари още 3 респиратора на Пирогов

През тази седмица "Пирогов" също получи нови дарения. Депутатът Делян Пеевски предостави още три респиратора, още един апарат осигури от фирма "Крина". В Световния ден на здравето 7 април депутатът Делян Пеевски вече дари на Спешния център 5 респиратора. Специализираната апаратура е насочена към звената, в които медиците се борят за живота на пациенти, които имат COVID-19.

"Хора с щедри сърца дариха близо 49 000 лв. на университетската спешна болница. Сред тях са БРЕВИС ООД - 3000 лв., ЕТ АРЕКА - 5000, Мениджмънт Бизнес Машин - 20 000 лв. Ръководството на болница "Пирогов" и лично изпълнителният директор проф. Асен Балтов благодарят на всички дарители!", написаха от лечебното заведение.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски с огромно дарение за Александровска

Във вчерашния ден народният представител от ДПС Делян Пеевски направи още едно огромно дарение - за Александровска болница. То е на стойност 162 000 лева и включва апаратура и защитни медицински средства. Медиците от интензивното отделение, които са на първа линия в борбата с коронавируса, вече са подсигурени с анестезиологичен апарат за 115 000 лева. Депутатът Делян Пеевски дари и 500 предпазни маски, 500 очила и 1500 защитни облекла на Спешна помощ.

Ето и останалите дарители:

☑️ Хранителни пакети за бедните в Лудогорието на стойност 111 000 лв. дари футболен клуб „Лудогорец

☑️ 13 000 маски за полицаите на първа линия от "ИПА - секция България".

☑️ По инициатива на депутата от ГЕРБ Владимир Тошев и ръководството на общинската организация на партията във Видин бе организирана дарителска акция за Великден. Членовете на ГЕРБ заедно с доброволци – представители на община Видин, се включиха в подготовката на 420 хранителни пакета.

☑️ Община Русе е получи дарения в хранителни продукти и финансови средства. Хранителни продукти за 10 хиляди лева осигуриха супермаркети "Пацони", с храни в съвместната акция се включиха и други магазини – "Фаст Маркет" ООД, "МЕТРО Кеш енд Кери България", "Билла България", "Кауфланд".

☑️ Община Силистра предостави предпазни шлемове на полицаи и лекари.

☑️ Дарение от 400 пакета с храни получи община Шумен. Благородният жест е на местна фирма, която се занимава с производство на хранителни продукти.

☑️ Почетният ни консул в Конго дари 100 пакета храни за бедни в Смолян.

☑️ МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" АД в Ловеч получи 200 контейнера за съхранение на опасни болнични отпадъци, както и 150 предпазни маски за лице. Дарението е осигурено от кмета на община Ловеч Корнелия Маринова и приятели.

☑️ Eкипът на район "Централен" в Пловдив събра лични средства, за да дари хранителни продукти, таблет и мобилен телефон на семейство с 11 деца от с. Пиргово, Русенско.

☑️ Китайският град Дзиндънджън, провинция Дзянси, е изпратил на община Троян дарение от 6000 предпазни маски за еднократна употреба, съобщават от общинската администрация.

☑️ Община Кърджали получи дарение от посолството на Република Азербайджан. Пратката съдържа дарение от лични предпазни средства, хранителни продукти, дезинфектанти, книги и др. Те ще бъдат разпределени между нуждаещите се от подпомагане възрастни самотни хора и кръгли сираци от община Кърджали след великденските празници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай