Мутафчийски към инфекционисти: Вие сте героите

Той посети Катедрата по инфекциозни болести и благодари на екипите за неуморния труд

Мутафчийски към инфекционисти: Вие сте героите | StandartNews.com

“Вие се превърнахте в емблема за Военномедицинска академия и това не са просто формални думи. Гордея се изключително много с вас. “

Това заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, който в навечерието на светлите християнски празници посети Катедрата по инфекциозни болести и благодари на екипите за неуморния труд през тази тежка година, съобщават на страницата на лечебното заведение.

"Толкова много хора преминаха през тези две клиники и най-важното, което споделят е: „какви са тези хора, това са извънземни?! Как могат 9 месеца да работят с тези скафандри и да не загубят добрата дума, да не загубят усмивката – по очите ви виждат, че се усмихвате. Това човешко отношение се реплицира от всички, които преминаха през тези звена, коментира още началникът на ВМА", казва още той.

"Поздравления за човещината, за духа на единство и колективност, които са изключително рядко срещани в днешно време. През тези месеци на изпитания вие показахте, че мислите един за друг, не само като колеги, но и като приятели. Благодаря за чудесната работа, която вършите. Весело посрещане на празниците, пожелавам ви да сте живи и здрави вие и вашите семейства, и още много успехи занапред. Гордея се с вас", обърна се генерал-майор Мутафчийски към колегите си от първата линия в битката с COVID-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай