Лекарите - голямата гордост на Костинброд

Вие сте нашите герои в това болно време, каза проф. Поля Кацамунска

Лекарите - голямата гордост на Костинброд | StandartNews.com
  • Вие сте нашите герои в това болно време, каза проф. Поля Кацамунска

Лекарите са абсолютната гордост на Костинброд. Със своята всеотдайност те остават денонощно в служба на хората от града. Това стана ясно по време на специалната церемония "Героите на моя град", с която отличихме хората, помогнали най-много по време на коронакризата. Сред тях е д-р Атанас Тенев, председател на Общинския съвет на Костинброд и един от личните лекари в града. Той е член на Общинския оперативен щаб за борба с коронавируса. През цялото време на епидемиологичната обстановка той е бил на работа като личен лекар, като общински съветник и доброволец във всяка една инициатива на общината. Инициатор е на дарение на маски и дезинфектанти за нуждите на общинска администрация. Награда му връчи зам.-министърът на икономиката Стамен Янев. Той награди още д-р Георги Георгиев, също един от личните лекари в Костинброд и член на Общинския оперативен щаб, както и всички лекари от "Авицена" ООД.
Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия д-р Бойко Таков отличи Светослава Иванова, директор на Дневен център за работа с деца на улицата, Валери Миронов, директор на Център за обществена подкрепа "Промяна", Жана Кръстанова, директор на Център за социална рехабилитация и интеграция и Капка Магаранова, директор на Домашен Социален Патронаж. Социалните екипи на Костинброд бяха всеки ден до нуждаещите се в града.
Лекарите, учителите и всички вие, които денонощно помагате на хората в това болно време, сте нашите герои. С тези думи проф. Поля Кацамунска, съветник на министъра на икономиката по въпросите на публичната администрация, връчи наградите за патронажна грижа. Получиха ги Паолина Крумова и Даниела Делиминкова. Те денонощно се грижеха за възрастните хора в общината, която има 14 населени места.
Наградите за пазителите на реда даде министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той отличи началника на Районното управление в Костинброд Александър Нецов, старши комисар Николай Спасов от ОД МВР и доброволно формирование "Феникс". Кметът на Костинброд
Трайко Младенов връчи наградите на дирекция "Социално подпомагане" и нейния шеф Галя Стоичкова, на Български Червен кръст- Костинброд, на общинския Инспекторат. Специалната награда за съпричастност отиде при Горско стопанство Сливница и бе връчена от народния представител Николина Ангелкова.
Кулминацията за церемонията бяха наградите за дарителите по време на коронакризата, които отново връчи министър Борисов. Отличия получиха Кока Кола ХБК, Фреш Маркет, Интерион, Антикороза Кнежа, Общински съвет - Костинброд, Нова Бразилия, Санитекс, Джиев и БКС "Христо Нанев" ЕООД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай