Лекарствата, които бързо удрят по Ковид

Бромхексин и колхицин са най-изявените

Лекарствата, които бързо удрят по Ковид | StandartNews.com

Бромхексин и колхицин са "голмайсторите" срещу COVID-19, каза акад. Ваньо Митев, председател на Общото събрание на Медицинския университет  - София и ръководител на секция "Биохимия" в Катедрата по химия и биохимия на Медицинския факултет на МУ-София. Акад. Митев участва в конференция "Иновации и добри практики в здравния сектор", предаде БТА.

С инхалации с бромхексин, направени в първите три дни от появата на симптомите, в домашни условия, пациентът няма да стигне до приемане в болница.

Приемът на колхицин дава добри ефекти, блокира развитието на цитокиновата буря в организма, като поддържащата доза трябва да е 2 мг, а насищащата доза - от 3.5 мг, посочи той.

"Недостатъкът" на това лечение е, че е много евтино, каза още акад. Митев и посочи цените на други медикаменти, използвани в терапията срещу коронавирусната инфекция, достигащи до над 3 хиляди евро.

Ако се спазва определен протокол за лечение на COVID-19, в който са включени и фамотидин, цинк и др., и лечението започне максимално рано, болният няма да стигне до болница, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай