Агресия гони млади спешни лекари в Силистра

Поведението на мъж, който чакал в болницата, възмутило тях и техните близки

Агресия гони млади спешни лекари в Силистра | StandartNews.com

Медици заплашват да напуснат спешната болнична помощ в Силистра. Причината е поредното агресивно отношение към лекарите. След среднощен скандал, последвали обиди и неприлични коментари в социалните мрежи. Медиците от Спешното отделение са готови да прекратят работата си, а звеното е на критичния минимум.

Неприятната сцена се разиграла по време на дежурството на д-р Бейзит Насуф. „В понеделник малко след 12 часа докато извършвахме дезинфекция, която е по-честа заради COVID-19, господин, който е чакал само 4 минути, започна да снима с телефон, да използва обидни думи и реплики и да се държи агресивно и крайно провокативно. Повиках охрана и полиция, които реагираха много бързо. Господинът обаче продължаваше да упражнява агресия. Това ни възмути, но не е единствен случай. На следващия ден видяхме публикации във Фейсбук, които възмутиха нас и нашите близки”, обясни младият лекар.

Той каза пред Нова телевизия, че медиците от отделението са готови да подадат оставка, но попита какво ще се случи с истински спешните случаи.

„Готови сме да напуснем, защото сме подложени на изключително стресови ситуации, на агресията спрямо нас. Нас не ни плаши работата, нито спешността. Искаме някой да ни чуе и нещо да се промени”, обясни негова колежка.

„Ръководството на болницата е положило неимоверни усилия първо да ги убедим да останат да работят в България и още повече в Силистра. Тези млади хора специализират вече дефицитни специалности. Това са хората, които ще продължат нашата работа и ще помагат на хората в областта. За мен беше усилие да ги убедя да работят допълнително в Спешното отделение, въпреки че никой нямаше желание.  Поредният скандал е това, което толкова много ги наранява. За случая подадох сигнал в прокуратурата. Написах и отворено писмо до цялата общественост и питам кой ще им помогне при спешен случай”, коментира директорът на МБАЛ-Силистра д-р Даниела Костадинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай