6 софийски болници с безплатен преглед за рак на гърдата

Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова

6 софийски болници с безплатен преглед за рак на гърдата | StandartNews.com

Снимка - Аделина Ангелова

6 софийски болници се включват с безплатни прегледи през месеца, посветен на борбата с рака на гърдата. Това са Университетската болница за активно лечение по онкология - София, „Света Анна“, Първа АГ-болница „Света София“ и I, IV и V градски болници.

Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„И понеже всичко е любов, а любовта е живот - грижете се за живота. Преглеждайте се редовно! Открит навреме ракът на гърдата е лечим. И тази година 6 софийски болници се включват с безплатни прегледи през месеца, посветен на борбата с рака на гърдата. Това са Университетската болница за активно лечение по онкология - София, „Света Анна“, Първа АГ-болница „Света София“ и I, IV и V градски болници. Преди 5 години Столична община стартира първата в България и най-мащабната скринингова кампания за рак на гърдата. Над 22 800 жени бяха прегледани, а за всички чули лошата диагноза, е реалният шанс да се преборят. В тази борба те се нуждат обичта на своите близки и от подкрепата на всички нас. Отделете време за преглед, за да давате време на любовта!“

В световния месец за борба с рака на гърдата безплатни прегледи ще се извършват и в Пловдив, Варна, Стара Загора и Плевен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай