Ще се размине ли на бандитите, посегнали на журналист

Двамата на свобода, единият пуснат дори без обвинение

Ще се размине ли на бандитите, посегнали на журналист | StandartNews.com

След като само за броени дни разследващите полицаи от столичното 5-о РПУ откриха и арестуваха бандитите, които безцеремонно разбиха автомобила на зам. главния редактор на „Монитор“ Наталия Радославова, двамата се оказаха на свобода. Скандалното решение за освобождаването им е взел дежурен прокурор от Софийската районна прокуратура, научи „Телеграф медиа“.

Дръзкото посегателство беше направено на 27 май пред редакцията на „Телеграф медиа“. По камерите в района полицаите стигнаха до следите на извършителите на бруталното нападение - Даниел Траянов и Борислав Александров. Първият влязъл в автомобила на Радославова, изкъртил цялото предно табло, събрал всичко, без да вземе нищо- включително телефона на детето й и таблет, сложил го в найлонов плик и го метнал на задната седалка. През това време отцепка му правел Александров, който по камери от редакцията се вижда как прави знаци с ръце да се обърне всичко наопаки в автомобила.

В крайна сметка Борислав е разпитан пред съдия и станал свидетел срещу авера си. Въпреки че това не е първо престъпление за дуото обаче, прокуратурата взела решение Траянов да бъде пуснат на свобода срещу подписка, а отцепката му се е разминал и без обвинение. Даниел Траянов е осъждан, като през 2006 г. е сключил споразумение с прокуратурата, признавайки вината си за извършена кражба. Навъртял е в досието си и грабежи. Борислав Александров няма присъди, но за сметка на това в досието си е записал 19 криминални прояви, сред които и нанасяне на телесни повреди.

В хода на разследването станало ясно още, че преди да започнат да тършуват, двамата бандити са се дрогирали с пико и са пили алкохол. Единият дори заложил купен от майка му телефон, за да има пари за наркотици. И Даниел, и Борислав са от Бистрица, а до центъра на София, където се намира редакцията на „Телеграф медиа“, стигнали с такси.

Заради скандалното решение бандитите да бъдат пуснати на свобода ръководството на „Телеграф медиа“ настоява за среща с главния прокурор Иван Гешев и отговор на въпросите защо към момента няма официална информация за работата по случая от страна на държавното обвинение, защо са пуснати двете лица на свобода и не застрашава ли това сигурността и живота на зам. главния редактор на „Монитор“ Наталия Радославова, която вече стана обект на посегателство от тяхна страна.

„Стандарт“ се присъединява към притесненията на колегите ни и пита главния прокурор: Ще им се размине ли на бандите?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай