Пуснаха под гаранция готвача от "Ситняково"

Съдия Бакалова отчете, че д-р Мицева сама е тръгнала да минава през блокираното кръстовището и е подложила на риск двете си деца

Пуснаха под гаранция готвача от "Ситняково" | StandartNews.com

25-годишният готвач Георги Боянов Георгиев, който бе задържан заради потрошаването на колата на зъболекарката д-р Елена Ненчева Мицева на кръстовището на "Ситняково", излиза от ареста. Софийският районен съд му определи мярка за неотклонение парична гаранция от 500 лева. Съдът отчете, че няма опасност обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие, има и добра характеристика, тъй като не е осъждан.

Съдът намери, че е налице обосновано предполжение към инкриминираното деяние на Георгиев. Петима свидетели са го посочили като извършител на престъплението. Съдия Надя Бакалова отбеляза, че действително е имало и други, повече хора, които са удряли по автомобила. Основни свидетели срещу Георгиев са собственичката на бялата „Тойота Аурис“, която бе спряна и изпотрошена от тълпата – зъболекарката д-р Елена Мицева и съпругът й Иван Мицев, който се е возил до нея на предната седалка.

Самият Георгиев също обясни пред съда, че много повече хора са чупили колата на зъболекарката д-р Елена Мицева, която бе блокирана от протестиращи на кръстовището на „Ситняково“.

„На калника да съм тупнал 2 пъти и на капака 2 пъти. Други много повече чупеха, момчето, което беше пуснато, доста повече тропаше от мен“, оправда се Георгиев, посочвайки пуснатия ден по-рано срещу 500 лева обвиняем програмист Стоян Атипов.

Съдия Бакалова отчете, че д-р Мицева сама е тръгнала да минава през блокираното кръстовището и е подложила на риск двете си деца, които е возила с автомобила си. Тя отчете и че няма агресивност, проявена към двете деца. Обвиняемият пък не е действал с изключителна дързост, както твърди прокуратурата. Деянието е засегнало личността на пострадалата д-р Мицева, но не във висока степен, отчете съдия Бакалова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай