Присъда за убийство след 18 години процес

Присъда за убийство след 18 години процес | StandartNews.com

Разград. Шестима мъже от Разград бяха осъдени за убийство, след като процесът срещу тях се точи 18 години. 46-годишният бизнесмен Йордан Панчев и още петима негови сподвижници получиха по 6 години затвор, затова че през 1996 година са умъртвили с особена жестокост бившия футболист Добрин Добрев.

Жертвата е бил женен за сестрата на Панчев. След скандал между съпрузите, братът решил да отмъсти на роднината си и завел цяла банда да накаже виновника. Предприемачът влязъл в апартамента на семейството, за да разговаря с жената, а останалите пребили до смърт съпруга й на стълбището в блока.

Отводи на съдии, отсъствие на подсъдими от страната, болести на адвокати и магистрати станаха причина съдебната сага да продължи близо две десетилетия. Междувременно родителите на убития се споминаха, без да дочакат възмездие за жестоката саморазправа със сина им.

Магистратите постановиха, че тарторът на групата Панчев е виновен в подбудителство, а останалите петима, единият от които отсъстваше от залата, защото от години живее в чужбина, са извършители на убийството. Адвокатите на осъдените обявиха, че ще обжалват присъдите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай