Инспектор от ВСС проговори. Имало ли е влияние на Нотариуса

Междувременно включили и Софийската градска прокуратура в плана си за проверки

Инспектор от ВСС проговори. Имало ли е влияние на Нотариуса | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

В Инспектората на Висшия съдебен съвет не са постъпвали сигнали за оказвано влияние над магистрати по повод съществуването на „SS” клуб, стопанисван от Мартин Божанов - Нотариуса. Информацията е публикувана на страницата на институцията.

„За съществуването на такъв клуб разбрахме от медийни публикации след убийството му”, гласи съобщението. От Инспектората в началото на февруари са изискали от главния прокурор информация за имената на магистратите, притежаващи членски карти за клуба и за периода, в който са го посещавали. От кабинета на главния прокурор ги уведомили, че са препратили тяхното писмо до Софийската градска прокуратура (СГП). Те изпратили и напомнително писмо до СГП, но все още нямат отговор.

Преследване, тормоз и рекет. Проговори жертва на Нотариуса

Междувременно включили и Софийската градска прокуратура в плана си за проверки. От Инспектората припомнят, че през 2017 г. са направили проверка на 61 дела, разглеждани от Софийския градски съд (СГС) по внесени от СГП обвинителни актове към 07 октомври 2016 г.  Проверени са и дела, образувани и приключени в СГС, по които е налице забавяне при изготвяне на мотивите. При тези проверки са отправени конкретни препоръки към СГП.

ОТ Инспектората на кадровия орган в съдебната система са се самосезирали по медийни публикации за Нотариуса и за „Осемте джуджета”. Преписките са образувани и са разпределени на инспектори чрез системата за случайно разпределение, при спазване на принципа на случайния подбор. Предстои произнасяне по тях в законоустановените срокове, пишат от ведомството.

Инспекторатът е проверил за съответствие в данъчните и имотните декларации на магистратите от 2016 до 2022 г.

„От общо 14 магистрати, за които извършихме такъв анализ, за 13 от тях не се установиха данни за разминаване в стойността на имуществото на проверените лица и размера на декларираните получени средства. За един от проверените магистрати се установи разминаване между стойността на имуществото на магистрата и на свързано с него лице и размера на декларираните получени средства”, пишат от ИВСС. За този единствен случай те са сигнализирали НАП и Комисията за противодействие на корупцията за установяване на действителното имуществено състояние на магистрата. За него ще има и допълнителна проверка според Закона за съдебната власт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи