Сряда,

Арестуваният зам.министър бил роднина на Тато

От: Стандарт -
Арестуваният зам.министър бил роднина на Тато
A
A
A

Арестуваният заместник-министър на екологията Красимир Живков се оказа роднина на Тодор Живков. 

Бабата на зам.министъра  била първа братовчедка на бившия Първи преди 89-та. Бащата на задържания е отговарял за горското стопанство, предава България он еър. Години по-късно, по време на демокрацията, в местното управление влиза и синът.

Името на  Красимир Живков е свързвано в родния му Правец с бизнесмена Валентин Златев. И двамата са израснали в Правец, и двамата са учили в университети в Москва. 

Красимир Живков е избиран за кмет на Правец два пъти. В първия си мандат е издигнат от БСП, вторият път е подкрепен от инициативен комитет. През 2009 година Красимир Живков е назначен за областен управител на София от премиера Бойко Борисов по време на първия му мандат. Тогава от Сметната палата обявяват, че Живков е заобикалял закона за обществени поръчки.

Във вилата на зам.-министъра на екологията има фонтани, издига се и часовникова кула. Палатът е вдигнат, докато Живков е областен управител. Той има имот и в Поморие.

Другите участници в схемата с италианския боклук - братята Пламен и Атанас Бобокови, са крупни бизнесмени. В началото на прехода продават дрехи, по-късно започват да търгуват с горива. Впоследствие произвеждат и автомобилни масла. В средата на 90-те години на миналия век приватизират акумулаторния завод в Монтана. Родом са от Русе, но живеят в столицата. Двамата също бяха задържани вчера по разследване за преработка на отпадъци.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com