Сряда,

Йотова каза какво е почтено управление

От: СТАНДАРТ -
130
Йотова каза какво е почтено управление
A
A
A

„Правителството на Стефан Янев е гарант за стабилност и сигурност. Успява да удържи ситуацията въпреки тежката международна конюнктура. Служебният кабинет гради стабилната основа за следващо редовно правителство и съм убедена, че ще остави добро наследство.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „Реактивно“ по Дарик радио. Тя заяви, че очаквано служебното правителство ще се използва от опонентите на президента в опит да ерозират подкрепата в него. „Вярвам, че хората оценяват огромната отговорност, която пое президентът със съставянето на два служебни кабинета“, посочи Йотова.

Като най-добрия начин определи вицепрезидента решението на държавния глава за избори 2 в 1 от гледна точка на спестяване на средства. „Трябва да се направи много сериозна информационна кампания, за да не препятстват машините конституционното право на всеки да направи своя избор“, посочи Илияна Йотова и призова гражданите да бъдат не просто слушатели и зрители в кампаниите, а активни коментатори.

Вицепрезидентът е убедена, че след изборите ще има повече диалогичност и съгласие, както и конкретни предложения по 4-5 спешни приоритети за България. „Аз ще се стремя да бъда част от това разбирателство и от постигането на максимален обществен консенсус по спешните мерки, които трябва да предприемем във връзка със здравната и икономическата криза“, заяви Йотова. Тя коментира и ниското ниво на ваксинирани българи, като изтъкна, че това е въпрос на личен избор, но „не направихме достатъчно, за да убедим повече хора, че това е начин да се преборим с вируса“.

„Политическата злоба трябва да отстъпи пред разума, ако искаме да я има България“, подчерта Йотова и коментира, че въпреки нажежените страсти в последните два кратки живота на парламента, в него се е върнал политическият спор, който „бяхме забравили в продължение на години“. „Парламентът беше превърнат в гумен печат на решенията на Министерския съвет на Борисов“, посочи тя.

Вицепрезидентът ще коментира задълбочено политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев, когато се запознае с неговата програма и прецени дали той ще е центристката партия, от която България отдавна има нужда. Йотова не вярва в размиването на границите между ляво и дясно. Според нея заявката за промяна е задължение и отговорност. На въпрос дали президентът бабува на този проект, вицепрезидентът отговори: Ако Радев трябваше да прави партия, щеше да я направи по друг начин. Илияна Йотова подчерта, че контактува със структури на БСП в цялата страна и никой не й е заявил притесненията си в тази връзка.

На въпрос как се определя кой е почтен и кой не, Йотова заяви, че за нея почтено управление се състои от хора, които нямат какво да крият, работят прозрачно, в интерес на мнозинството, а не на малцина, и „знаем за какво се харчат нашите пари“.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички