Тя няма да е новият служебен премиер! Заместник-омбудсман подаде оставка

Председателят на парламента Росен Желязков не даде категоричен отговор

Тя няма да е новият служебен премиер! Заместник-омбудсман подаде оставка | StandartNews.com

Източник: БГНЕС, архив

Правомощията на заместник-омбудсмана Елена Чернева-Маркова са прекратени, считано от днес 27 март, във връзка с подадена от нея оставка. Това обяви председателят на Народното събрание Росен Желязков, който представи писмо от омбудсмана Дияна Ковачева, с което тя уведомява Народното събрание за подадената от Чернева оставка и визираните в заявлението ѝ лични мотиви.

Съгласно Закона за омбудсмана парламентът прекратява предсрочно правомощията при подадена оставка, не се приема решение, а оставката се обявява пред Народното събрание, посочи Желязков.

Георги Свиленски, заместник-председател на парламентарната група на „БСП за България“, попита председателят на парламента дали тази оставка има връзка с бъдещи служебни премиери в държавата и има ли той такава информация. Свиленски визира последните изменения в Конституцията, според които за служебен премиер може да бъде избран омбудсманът или заместник-омбудсманът.

Росен Желязков отговори, че е запознал Народното събрание с уведомлението на Чернева, като е изчел дословно подадената от нея оставка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай