Цветанов подслушван през последните два месеца

Цветанов подслушван през последните два месеца | StandartNews.com

София. Цветан Цветанов е бил подслушван в последните два месеца. Това съобщи неговият адвокат Менко Менков в сутрешния блок на бТВ. Той обясни, че разполага със секретен документ, който показва, че бившият вътрешен министър е подслушван доскоро. И изтъкна, че може все още да е обект на СРС-следене.

Адвокатът уточни, че е попаднал на документа, докато се запознавал с материалите по третото обвинение срещу Цветанов. То е за присвояване на 50 хил. лв. от бюджета на МВР.

„Действията на Цветан Цветанов по въпросното дело са от февруари 2012 година. Въпреки това, той е бил подслушван и след това, буквално допреди дни, а вероятно и в момента. Получено е писмо до прокуратурата от 22 януари 2014 г., в което е поискано предсрочно прекратяване на използвани СРС-та за няколко лица - не се казва кои точно, но се говори в множествено число, значи е минимум Цветанов, тъй като не могат да се съберат данни за по разследването или събраните данни нямат отношение по предмета на доказване", коментира Менков.

Защитата на Цветан Цветанов съобщи, че още днес ще сезира прокуратурата за документа, включително главния прокурор Сотир Цацаров. Той допълни, че по закон данните от „ненужни" СРС-та се унищожават в 10-дневен срок след получаването на такова писмо в прокуратурата. Този срок изтича в събота – 1 февруари, стана ясно от разговора. Менков ще поиска изготвяне на веществени доказателствени средства по данните от СРС-тата още днес.

„В противен случай тези материали ще бъдат унищожени, защото се водят ненужни – така няма да има доказателства, а ще започнат да излизат флашки. И никой няма да знае откъде са дошли тези флашки, няма да има доказателства за тях", каза още адвокатът. В случая с подслушвания Цветанов важи сентенцията „Крадецът казва – дръжте крадеца!", изтъкна той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай