Цветанов към живеещите в саниращи се блокове: Бъдете търпеливи

Цветанов към живеещите в саниращи се блокове: Бъдете търпеливи | StandartNews.com

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна в Девин с живеещите в блокове, които се санират по Националната програма за енергийна ефективност.

Цветанов призова събралите се пред жилищните блокове девинчани да бъдат търпеливи, докато се извършват ремонтните дейности, тъй като сред присъстващите имаше и собственици, които поставиха въпроси, свързани със ускоряване на сроковете на работата.

Казвате, че тези сгради са на 30 години. Сигурно първите десет години проблеми не е имало, но в останалите 20 вече са се появили. Сега се работи вече по сградите и животът им ще бъде удължен с години. Вижте колко красиви стават! След санирането, през зимата ще ви бъде по-топло, а лятото – по-хладно. Моля ви за търпение. Нека уважаваме труда и на строителите, защото и при тях напрежението не е малко", подчерта Цветанов.

Той уточни, че изпълнението на програмата за саниране тече успешно в цялата страна и градовете се преобразяват с обновяването и изолирането на многофамилните сгради. „От ГЕРБ поехме този ангажимент в предизборната си програма и хората видяха, че ние държимн на думата си и осигурихме тези безвъзмездни средства за обновяването на домовете на българските граждани. Програмата продължава и призовавам всички хора от цялата страна да се възползват от възможностите по нея", каза още Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи още, че правителството е отпуснало 2,5 млн. лева за реконструкция на водопровода за минерална вода от Беденски бани до Девин.

„Кметът Красимир Даскалов работи много упорито и по Програмата за развитие на селските региони, за да подобри в значителна степен вътрешната инфраструктура", допълни зам.-председателят на ГЕРБ.

На срещата присъстваха обласният координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов, кметът на община Девин Красимир Даскалов, зам.-кметът Владимир Солаков, общинският ръководител на местната структура и председател на ОбС Руси Чаушев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай