Цеков: Андреева иска оставката ми заради политическа поръчка

Цеков: Андреева иска оставката ми заради политическа поръчка | StandartNews.com

София. Настоящият министър на здравеопазването Таня Андреева е поискала оставката на управителя на здравноосигурителната каса д-р Пламен Цеков, защото е изпълнявала политическа поръчка. Това заяви д-р Пламен Цеков пред "Фокус". Това е политическа поръчка на БСП, на управляващото мнозинство, на Тройната коалиция, допълни Цеков.

Той обясни, че преди две седмици управителният орган на БСП е взел решение за смяната на шефа на касата. „Така се управляват публичните институции в България", посочи Цеков.

„Единственият начин за защита за мен са фактите, искам срещу мен да се говори с данни, факти и цифри, за да можем да съпоставим двете страни с еднакви критерии и да видим къде има разминаване и ако има проблем, да видим кой поражда този проблем. Последните една – две седмици виждаме една тенденция за всички проблеми в здравната система да бъда обвинен аз, което е твърде несериозно. Това е начин да се отвлече вниманието от истинските проблеми, защото касата в момента се намира в най-стабилното си състояние от години наред", обясни Цеков.

Това е политическа атака, в която са въвлечени редица личности, които представляват и институции и себе си, но целта е да се създаде едно усещане за нетърпимост спрямо управителя на НЗОК, за да има мотив за искане на неговата оставка. Много по-лесно ще бъде, ако политическите лица, които управляват България, заявят политическата си позиция и кажат: „Ние извършваме една политическа смяна" и да направят един дебат в Народното събрание. Аз съм убеден, че Народното събрание в това мнозинство може да смени всеки в тази държава и най-малко аз мога да се противопоставя на това", каза още Пламен Цеков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай