Цачева гласува за бъдещето на Плевен

Цачева гласува за бъдещето на Плевен | StandartNews.com

София. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е гласувала в Ирландия, където е на работно посещение, съобщават от пресцентъра на парламента.

Парламентарният шеф е заявила, че е дала своя вот за бъдещето на България и нейния избирателен район Плевен – „по единствения верен начин”. 

"Развитието е постижимо само чрез политиките на Европейския съюз, ясно изразени и в приоритетите на ирландското председателство на Съвета на ЕС. Удовлетворена съм, че целите на България са в съзвучие с тези приоритети: за повече стабилност, икономически растеж и заетост. Всичко друго разпилява енергията на българското общество - особено спорни и компрометирани проекти. Длъжни сме да надграждаме постигнатото в стабилността на държавата. Ирландското председателство ни дава възможност за това”, заявила Цачева.

От пресцентъра на НС добавят, че Цачева е разговаряла с наши сънародници, които също са дошли да гласуват в ирландската столица Дъблин.

Програмата на визитата й предвижда среща с кмета на Дъблин. Тя ще бъде и сред почетните гости на официална церемония в памет на жертвите на Холокоста.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай