Цачева бясна: Ще съдя всеки, който ме нарече партиен секретар

Цачева бясна: Ще съдя всеки, който ме нарече партиен секретар | StandartNews.com

Председателят на Народното събрание отправи емоционално предупреждение от парламентарната трибуна, че ще съди всеки оттук насетне, който си позволи да я нарече партиен секретар.

Тя поясни, че до 1989 г. е работила в Градския народен съвет в Плевен, но никога не е била партиен секретар, съобщава Канал 3. Гневът на Цачева бе разпален от независимия Велизар Енчев, който завихри спор в залата на тема партийни секретари и агенти на Държавна сигурност по време на дискусията върху промените в закона за класифицираната информация във връзка с предложението му за закриване на Комисията по досиетата.

По предложение на бившия шеф на Комисията по досиетата, а сега депутат от ГЕРБ Методи Андреев, парламентът прие, че за достъп до класифицирана информация ще се изисква и проверка за принадлежност за бившата Държавна сигурност.

Енчев пък поиска достъп до класифицирана информация да нямат и бившите партийни секретари, някогашните комсомолски секретари и останалите по реда.

"Защо не сложихте в този списък и партийните секретари, зад гърба ми стои такъв, но той няма усещане за историческа вина", визира Цачева Енчев. След което си изпроси заплаха за съд и публичното признание: "Няма нещо в биографията ми, от което да се срамувам. Заявявам категорично, правя го от тази трибуна - всяко едно следващо подмятане по този повод, ще бъде защитено по съответния ред в нашата държава", заяви Цачева, която допълни, че иначе е била член на БКП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай