Тодор Танев и депутати от РБ се срещнаха с Борисов

Тодор Танев и депутати от РБ се срещнаха с Борисов | StandartNews.com

Връщане назад няма, като капитан на кораба поемам вината за всички грешки, допуснати от моя екип, ще напусна още в понеделник-вторник, но след като видя мотивите, с които се иска оставката ми. Това е заявил досегашният просветен министър проф. Тодор Танев вчера на среща с премиера Бойко Борисов. В половинчасовия им разговор участие са взели и депутатите от Гражданската квота на Реформаторския блок (РБ) Гроздан Караджов, Мартин Димитров, Петър Славов и Иван К. Иванов, който е зам.-председател на НС.

Борисов е искал да си изясни ситуацията в Блока и дали е изпълнено условието предложението за нов министър на образование да е консенсусно, научи "Стандарт" от участници в срещата. По думите им не е оспорвана номинацията на вицепремиера Меглена Кунева, не е издигано алтернативно предложение.

Борисов е благодарил на Танев за свършеното в поверения му ресор и го е уверил, че и занапред ще търси мнението му. Реформаторите пък посочили, че са удовлетворени от дейността му. Самият Танев е предал на Борисов всички проекти, които не успял да довърши.

Меглена Кунева бе номинирана на Изпълнителен съвет на РБ в петък вечерта. Съпредседателят на ПГ на блока Найден Зеленогорски подчерта, че решението е взето единодушно, но уточни, че представителите на ДСБ и на Гражданския съвет не са участвали в гласуването. В понеделник Гражданският съвет на РБ се събира, за да вземе решение дали да подкрепи Кунева

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай