Татяна Дончева напуска БСП

Татяна Дончева напуска БСП | StandartNews.com

София. Татяна Дончева напуска редиците на БСП, информира БНТ. Тя подаде заявлението си за отказ от членство още в началото на седмицата. Заедно с нея си тръгват още няколко души, по първоначална информация 8 на брой и предимно от младежката организация на партията. Днес заседава националният съвет на БСП.

"Без лидери не може и протестът трябва да е узрял за това. Аз нямам никакви претенции аз да съм човекът, около който да се изгради новата алтернатива, но това, което виждам в протестите от февруари досега, е липса на фокус, на посока, на ефективност", това каза Дончева в предаването „Животът и други неща" по БНТ.

По думите й има нужда от нова лявоцентристка партия, която с по-малко лозунги и с повече практически решения да даде възможности на хората да живеят достойно и да бъдат политически представени. Липсата на доверие в политиците и политическата система според нея е пагубно за самите тях.

„Въпросът „Кой назначи Делян Пеевски?" е свързан с това може ли да има доверие обществото на сегашното правителство и защо няма. Моят отговор е политически и той е свързан с необходимостта от рестарт на системата, който се изразява в нова Конституция и нова политическа система. Новата политическа система е жалонирана на прима виста от нова дясна и нова лява формация. Дясната формация може да възникне върху ГЕРБ, с отстраняването на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, защото там също има хора, които имат качества, потенциал, натрупан сериозен политически опит. Реформаторското мнозинство също ще се опита да участва в това. Същото нещо е в лявото. Досега се считаше, че БСП е огромна тапа, че няма никакви шансове за успех там, но истината е, че там има голяма ниша, защото БСП в сегашния си вид нито е лява по действия, нито е лява по намерения", заяви Дончева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай