Дончева побърза да отговори на Тошко Йорданов

Председателят на ИТН обвини народният представител от ИБГНИ в опити да предизвика разцепление в групата

Дончева побърза да отговори на Тошко Йорданов | StandartNews.com

Председателят на ПГ на партия "Има такъв народ" Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме!" в опити да предизвика разцепление в групата. В интервю за БНР Йорданов заяви, че Дончева е убеждавала депутати от "Има такъв народ" да подкрепят правителство с третия мандат с обещание да станат министри, като е предлагала и пари:

"Т.Дончева е човекът, който, когато се говореше, при кой (кого - бел.ред.) ще е третият мандат, тръгна да обикаля част от нашите депутати, да им предлага да напускат парламентарната група, да взимат други с тях, час от лицата на нашата парламентарна група, които да станат министри, обещавайки им министерски кресла и включително е драскала на едни листчета - половин милион ще ти дам. Човекът, с който е водила разговора от наште, с конкретни имена, кого трябва да дръпне - Ива Митева, Хиновски, т.н....Тоя човек ще излезе на детектора на лъжата да го потвърди".

Татяна Дончева отрече казаното от Тошко Йорданов.

"Това са абсолютни бълнувания. Аз не съм представляващ коалицията, не участвам в преговорите, не раздавам местата. Ако някой ви говори, че раздавам аз места, правителство срещу пари, това означава, че той съди по себе си. Нямам такова разбиране за политиката...", заяви Татяна Дончева пред репортер на БНР, добавяйки, че ще предприеме "съответни действия", без да уточни какви точно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай