Татяна Дончева каза защо не ни трябва ново правителство

Избирателят гласува без да мисли и после иска да има политици, които да се комбинират

Татяна Дончева каза защо не ни трябва ново правителство | StandartNews.com

„Няма нужда да се напъваме толкова за редовно правителство. Имаме нужда от правителство, което може да взима адекватни решения в този момент", заяви пред Нова телевизия председателката на "Движение 21" Татяна Дончева.

Според нея великите сили са се сграбчили в мъртва хватка и гледат всички такива риби като нас, за да ни вкарат в конфликта Русия-Украйна. "Когато говорим за позицията докъде да подкрепяме Украйна, искам да попитам колегите - не мислят ли, че след още няколко хода, ще се постави въпросът за участие с жива сила”, каза Дончева.  

Тя смята, че последните избори са били „най-папагалските”, но те са били такива вследствие на предишните три вота. В момента сме свидетели на дежа-вю, което се случва за четвърти път, посочи Татяна Дончева.

„Това ни дава възможност да се прецени струва ли си на малки политически субекти да продължават да се въртят на виенското колело и всеки път да възпроизвеждат един парламент, който нищо не може да направи. Изборите са един етап, а етапът след тях е друг. Преди и по време на вота избирателят, който участва във формирането, трябва да знае, че има следващ етап. И в този следващ етап подготвителните действия и техните резултати имат ключово значение”, поясни Дончева.

Според нея избирателят гласува без да мисли и после иска да има политици, които да се комбинират.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай