Свикват извънредно парламента. Какво ще решават депутатите?

Народните представители се събират извънредно във вторник

Свикват извънредно парламента. Какво ще решават депутатите? | StandartNews.com

Депутатите се събират извънредно във вторник, след като миналата седмица работата на новия парламент тръгна с фалстарт - 3 дни продължи първото заседание, на което трябваше да се избере председател на 48-о Народно събрание. В петък 4 от партиите - ГЕРБ, ДПС, БСП и БВ, най-накрая постигнаха съгласие и подкрепиха за шеф най-възрастния депутат - Вежди Рашидов.

Заради забавянето, депутатите още не са сформирали временна комисия, която да изработи новия правилник за работата им. Едва след приемането му ще могат да се структурират парламентарните комисии и да започне обсъждането на внесените законопроекти.

На извънредното заседание ще бъде изслушан служебният финансов министър Росица Велкова. Искане за това са внесли и от ГЕРБ, и от БСП, съобщава "Марица".

ГЕРБ искат Велкова да информира депутатите за състоянието на финансирането на дефицита. А червените настояват тя да ги запознае с изпълнението на бюджета за 2022 г. по основни пера на бюджетните приходи и разходи, както и да представи проекта на служебното правителство за финансовата рамка за догодина, в това число и 3-годишната бюджетна прогноза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай