Станишев: За първи път сме с ясно структуриран бюджет

Станишев: За първи път сме с ясно структуриран бюджет | StandartNews.com

София. "За пръв път от много години сме свидетели на ясно структуриран бюджет с точно разписани политики и приоритети, ориентирани към възстановяване на българската икономика и извеждането й на пътя на растежа, към създаването на по-добър живот за българските граждани и адресиран към разрешаване на техните проблеми". Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев. Той бе на работна среща с посланиците на страните-членки на ЕС и Турция, акредитирани в България, съобщиха от пресцентъра на партията.

Домакин на срещата бе г-н Дарюс Гайдис, временно управляващ посолството на Литва, по повод текущото в момента литовско председателство на Съвета на ЕС. В нея взеха участие още Корнелия Нинова, заместник-председател на Парламентарната група на „Коалиция за България" и председател на Парламентарната комисия по труда и социалната политика, Деница Караджова, заместник-председател на Парламентарната комисия по европейските въпроси, контрол на европейските фондове и секретар на ПГ на Коалиция за България.

"Свидетели сме и на създаване на предсказуема, прозрачна и благоприятна среда за бизнеса и насърчаване на инвестициите, както и към подкрепа от страна на държавата за местните и регионални власти и към извеждането на образованието, здравеопазването и социалната закрила в приоритетни управленски политики", обясни още Станишев.

Съществуват добри перспективи пред българското правителство, за да продължи да работи ефективно, мотивирано и още по-усърдно по изпълнение на програмата, с която е избрано, каза още лидерът на БСП.

Ситуацията в енергийния сектор, възловите енергийни проекти, реформата в съдебната система, политическата конюнктура, предвижданите промени в Изборния кодекс, перспективите за присъединяване на България към Шенген, както и предстоящите избори за членове на Европейския парламент, са част от темите, които са били обсъдени по време на срещата, уточняват от пресцентъра на БСП.

По повод предстоящите евроизбори, Сергей Станишев посочи, че европейското социалистическо и социалдемократическо семейство ще се бори за извоюване на възможността да предложи и да даде нова посока за развитието на Европа. "Посоката на европейско развитие, за която ще се борим, е свързана с възстановяване на надеждата и възвръщане на доверието на европейските граждани в европейския проект, основан на изконни ценности и уважението на основните принципи на солидарността, справедливостта, демократичността и защита на човешките права", каза още той в заключение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай