Станишев: Управляващите ще предложат еврокомисар

Станишев: Управляващите ще предложат еврокомисар | StandartNews.com

Брюксел. Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че управляващите в България ще излязат с предложение за български еврокомисар, въпреки загубата на проведените евроизбори.

"Управляващото мнозинство ще предложи кандидат за български еврокомисар въпреки резултатите от евроизборите. Ще се търси възможно най-добра кандидатура за страната ни", заяви Сергей Станишев в Брюксел пред БНР, но отказа да назове конкретно име с мотива, че е твърде рано.

"Най-важното е да се излъчи кандидат, който ще бъде успешен за България, защото не е въпрос само на мнозинство. Спомняте си през 2009-а година, след като ГЕРБ имаха съкрушителна победа на националните избори, решиха, че правят каквото си поискат и че който и да посочат, ще бъде избран за български комисар.

И знаете какво се случи в реалност. Един кандидат, който се провали и изложи България", визира Станишев предложението на Румяна Желева от ГЕРБ за еврокомисар.

Затова и БСП като партия, имаща отговорност за мандата, убеден съм и правителството, ще търсят кандидат, който може да бъде най-успешен за страната. Смятам, че качествата на кандидата, авторитетът в Брюксел, подкрепата от страна на Европейския парламент - това са основните критерии, за да получим добър портфейл, който да направи България по-важна чрез своя еврокомисар", заяви Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай