Вторник,

Станишев: Извинявам се за казуса "Пеевски"

От: Failed to load user -
4965
Станишев: Извинявам се за казуса "Пеевски"
A
A
A

София Соцлидерът Сергей Станишев се извини за казуса "Пеевски" от трибуната на Народното събрание. "Аз искам да отправя лично извинение към парламентарната група на Коалиция за България и към членовете и симпатизантите на БСП", заяви лидерът.

"Парламентарната група подкрепи с огромна вътрешна съпротива това решение и аз дължа извинение на народните представители", призна той и призова българите, които в момента звънят по телефоните на избраниците и ги упрекват за гласуването им, да не ги тормозят. "Аз нося тази отговорност", обяви той. И допълни: "Но това предложение бе направено, за да се постигнат истински резултати в борбата с организираната престъпност. Колко са готовите да поставят своето семейство на риск", запита Станишев.

"Приветствам решението на г-н Пеевски да не взема участие в работата на парламента до произнасянето на Конституционния съд, добави червеният лидер. По думите му от тук нататък ще се мери с един аршин за всяко държавно назначение и определи случващото се в страната като процес на прочистване. "Оказа се, че при търсене на бързото решение, прекрачихме граници, които не бива да бъдат преминавани", заяви още той и определи случващото се като оздравителен урок лично за него и като председател на Парламентарната група, и като лидер на БСП.

Подобно на лидера на ДПС, Станишев засегна в изказването си и изтеклата информация, че президентът Росен Плевнелиев има офшорни сметки. Без да назовава държавния глава, Станишев заяви, че ПГ на левицата ще отправи запитване към финансовия министър Петър Чобанов да се проверят всички офшорни фирми, които са собственост на български граждани.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com