Скандали при обсъждането на назначенията по времето на ГЕРБ

Скандали при обсъждането на назначенията по времето на ГЕРБ | StandartNews.com

София. Скандали и обвинения за политически назначения белязаха дискусиите на Временна анкетна комисия в парламента, която трябва да провери назначавани ли са на публични длъжности кадри без нужната квалификация по време на управлението на ГЕРБ.

Вносители на предложението са лидерът на ДПС Лютви Местан и негови колеги. Бъдещата комисия трябва да провери „случаите на грубо партизирано кадруване в държавната администрация".

Тракторист, дивечовъд, цветопроизводител, полевъд, камериер, лесовъд и помпиер са били назначени на щат в министерството на финансите по времето, когато министър е бил Симеон Дянков. Тези факти изнесе сегашният финансов министър Петър Чобанов от парламентарната трибуна.

Най-пресен скандал в тази връзка е случаят с пловдивския кмет Иван Тотев. Той стана факт след като в публичното пространство изтече запис как Тотев помага на кадри на ГЕРБ да бъдат назначени в пловдивската адмистрация.

В дневния ред на депутатите е записано и първото представяне и обсъждане в пленарната зала на проекта за бъдещия Изборен кодекс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай