Четвъртък,

Скандал за 70 бона взе главата на лидер от ГЕРБ

От: Администратор -
Скандал за 70 бона взе главата на лидер от ГЕРБ
A
A
A

Васил Койчев прехвърлил на безработен дълга на фирмата си към общината

Местният лидер на ГЕРБ в Девня Васил Койчев се прости с ръководния пост след скандал за дълг от 70 000 лева към общината. Изпълнителната комисия на партията го освободи заради поведение, уронващо нейния престиж и ценности. До решението се стигна, след като стана ясно, че на община Девня са нанесени щети, защото дългът към нея е прехвърлен на безработен. Измамната схема лъсна в разследване на журналиста от Нова тв Васил Иванов. Всичко започва през 1999 година, когато Васил Койчев прехвърля дяловете си на съпругата си и ръководи фирмата чрез нея. През 2012 г. борчовете й към общината стават особено големи. Тогава съпругата му я продава фиктивно на социално слаб варненец, известен и търсен в региона като професионален "бушон". Срещу 300 лева на ръка придобива задлъжнели фирми. В момента на негово име се водят над 50 такива, но кредиторите нямат какво да му вземат.

При изненадващото посещение на телевизионния екип доскорошният местен партиен шеф обяснил, че преди да прехвърли фирмата си, тя не е имала задължения и е била печеливша. Не помни обаче на кого я е прехвърлил. Не успява да обясни и защо я е подарил, след като е печеливша.

"За пореден път заявяваме, че никога и по никакъв повод не сме опъвали политически чадър над никого и винаги сме призовавали компетентните органи да разследват всички нарушители на закона", съобщиха от партийния пресцентър на ГЕРБ днес. За временно изпълняващ длъжността общински ръководител в Девня е утвърден Свилен Шитов, който в момента е кмет на града.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички